Foto - Onder optie: Molenhoek, 5258 VA Berlicum Foto - Onder optie: Molenhoek, 5258 VA Berlicum Foto - Onder optie: Molenhoek, 5258 VA Berlicum Foto - Onder optie: Molenhoek, 5258 VA Berlicum Foto - Onder optie: Molenhoek, 5258 VA Berlicum Foto - Onder optie: Molenhoek, 5258 VA Berlicum Foto - Onder optie: Molenhoek, 5258 VA Berlicum Foto - Onder optie: Molenhoek, 5258 VA Berlicum Foto - Onder optie: Molenhoek, 5258 VA Berlicum Foto - Onder optie: Molenhoek, 5258 VA Berlicum Foto - Onder optie: Molenhoek, 5258 VA Berlicum Foto - Onder optie: Molenhoek, 5258 VA Berlicum Foto - Onder optie: Molenhoek, 5258 VA Berlicum Foto - Onder optie: Molenhoek, 5258 VA Berlicum Foto - Onder optie: Molenhoek, 5258 VA Berlicum Foto - Onder optie: Molenhoek, 5258 VA Berlicum Foto - Onder optie: Molenhoek, 5258 VA Berlicum Foto - Onder optie: Molenhoek, 5258 VA Berlicum
18 foto's beschikbaar

Onder optie: Molenhoek, 5258 VA Berlicum

Type object Bouwgrond
Perceeloppervlakte 5.000 m²
Aanvaarding In overleg
Status Onder optie
Onder optie

Algemeen

Unieke vrij gelegen bouwkavels Landgoed Molenhoek (uitgifte in erfpacht)

Ziet u het al voor zich? Een kavel in het vrije veld met water en met bos in de directe omgeving. Uw droomwoning als onderdeel van een prachtig landgoed op één van de meest exclusieve kavels van Brabant. Wat een genot en beleving moet het zijn om hier te wonen!

's Ochtends is het een komen en gaan van reigers, eende... Meer informatie
Kenmerken
Alle kenmerken
Type object Bouwgrond
Status Onder optie
Aangeboden sinds Vrijdag 5 februari 2021

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 00174
Prijs Prijs op aanvraag
Status Onder optie
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Vrijdag 5 februari 2021
Laatste wijziging Maandag 31 januari 2022
Bouw
Type object Bouwgrond
Soort bouw Nieuwbouw
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 5.000 m²
Locatie
Ligging Aan rustige weg
Aan water
Afgelegen
Buiten bebouwde kom
In bosrijke omgeving
Open ligging
Platteland
Vrij uitzicht
Zelfstandig

Beschrijving

Unieke vrij gelegen bouwkavels Landgoed Molenhoek (uitgifte in erfpacht)

Ziet u het al voor zich? Een kavel in het vrije veld met water en met bos in de directe omgeving. Uw droomwoning als onderdeel van een prachtig landgoed op één van de meest exclusieve kavels van Brabant. Wat een genot en beleving moet het zijn om hier te wonen!

's Ochtends is het een komen en gaan van reigers, eenden en andere vogels die neerstrijken in de prachtige omgeving, dobberend in het water direct gelegen aan uw fantastische tuin.

De kavels zijn uniek, ieder op zijn eigen manier. Uw zelf te ontwerpen en realiseren woning wordt omringd door weilanden, bos en water.

Bereikbaarheid

Het landgoed ligt centraal tussen de kernen van Heeswijk-Dinther en Middelrode/Berlicum in de directe nabijheid van Kasteel Heeswijk. Basisscholen, supermarkten en speciaalzaken zijn op acceptabele afstand voorhanden. De afstand naar de drie kernen is ongeveer 2 kilometer.

Het grotendeels nieuw aangelegde landgoed is bovendien ideaal gelegen ten opzichte van de Rijkswegen A2 en A59 (Eindhoven / Utrecht / Nijmegen).

Het landschap is te omschrijven als een grootschalig nieuw ontginningslandschap met een afwisseling van landbouwgebieden, enkele bosschages en langgerekte laanbeplanting langs de lange wegen. De wegenstructuur maakt dat het plangebied in alle richtingen goed ontsloten is.

2 UNIEKE EN RIANTE BOUWKAVELS OP "LANDGOED MOLENHOEK" VOOR REALISATIE VAN UW DROOMVILLA

Kavel A: ca. 5.000 m² --> € 12.000,= canon per jaar.
Kavel B: ca. 5.000 m² --> € 12.000,= canon per jaar.

Situering van de woningen

De nieuw te bouwen woningen zijn gesitueerd midden op het landgoed. De twee percelen liggen op een ontspannen manier in het veld en worden omgeven door bos, een bomenweide, water en hooilanden. Rustig gelegen aan een toegangsweg vanaf de Molenhoek. Houtsingels op de perceelgrenzen, opgaande boomgroepen en solitaire bomen op de percelen zorgen voor een goede landschappelijke inpassing en onderlinge privacy. De woningen hebben een mooie oriëntatie rondom en over het landgoed.

Belangrijkste eigenschappen bebouwing

• De nieuwe landgoedwoningen zijn geïnspireerd op de agrarische bebouwing uit de omgeving. In de bebouwingsreeks langs de Molenhoek (weg) vormt het Landgoed een nieuwe tijdslaag.
• boerderijarchitectuur in de directe omgeving met kernwoorden als: landelijk, stoer, robuust, grote kappen, sobere luiken (geen Kasteel kleuren verplicht), eenvoud, grote en kleine gevelopeningen.
• De twee landgoedwoningen zijn familie van elkaar (en met de omgeving), met een individueel karakter.
• De langgerekte opbouw kent een onderverdeling tussen het voorhuis (1/3) en achterhuis (2/3). De voordeur zit aan de lange gevel. Aanbouw haaks op de traditionele opbouw is mogelijk.
• De bebouwing heeft een zadeldak, eventueel met wolfseind. De dakhelling (afgeleid van de bestaande karakteristieke
boerderijen) kan een knik hebben. De nok is voor het gehele gebouw op eenzelfde hoogte.
• Dakramen, dakranden en zonnecollectoren verzinken in het dakvlak en geen boeiboorden toepassen.
• Eén laag met hoge kap.
• Het gebruik van specifieke bouwkenmerken van bebouwing uit de omgeving versterkt het gebied.
• Bijgebouwen in zelfde stijl als hoofdgebouw waarbij houtaccenten mogelijk zijn.

Materiaal- en kleurgebruik
• De gevels van de hoofdgebouwen hebben als basismateriaal baksteen.
• Hout of andere hoogwaardige duurzame materialen zijn ook toegestaan. De materialen verwijzen naar de
karakteristieke boerderijen uit de streek (zie afbeelding).
• Bijgebouwen hebben als basismateriaal hout. Andere hoogwaardige duurzame materialen zijn ook toegestaan.
Maximaal twee materialen toepassen.
• Het kleurenspectrum van bakstenen en dakpannen liggen in aardse genuanceerde tinten in oranjebruin – donkerbruin
• De daken zijn van natuurlijke duurzame materialen zoals dakpannen (oranje/rood), riet, hout of metaal. Geen kunststoffen of geglazuurde pannen toepassen. Geen horizontale verdeling in het materiaal.
• Voor kozijnen en deuren heeft hout de voorkeur

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor de bouw van uw droomvilla in dit unieke plan? Of hebt u behoefte aan meer informatie over de bouw, architecten (vrije architectkeuze), financiering of de verkoop van uw eigen woning?

Er is sprake van uitgifte in erfpacht. De jaarlijkse canon bedraagt € 12.000,=. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons kantoor. De verkoop geschiedt collegiaal met Krabbe c.s. Rentmeesters B.V. Enschede.

Brochure(s) en overige bijlagen

Sluiten

Recent bekeken